Du er her

Denne siden er en del av kursforløpet Mat og trivsel. Logg inn eller skjul denne meldingsboksen for godt.

Eksempler på fysiske prestasjoner

Eksempler på mennesker med utviklingshemning og fysiske prestasjoner

Det er viktig å ikke sette begrensninger for hva personer med utviklingshemning kan klare når det gjelder fysisk aktivitet. Er de motivert og trener riktig, er det utrolig hva de kan få til. Her i Norge har vi et godt eksempel på grensesprengende aktivitet fra brødrene Simen, som er multihandicappet, og Lars Martin Tannæs-Fjeld – «Himmeljegerne». I 2013 gikk de 435 km på en 17 dager lang ski-ekspedisjon med pulk gjennom Nordvestpassasjen. For informasjon trykk her. Året etter foretok de en ny ekspedisjon, i Canada.  Denne gangen padlet de 370 km i løpet av en tre uker lang ekspedisjon hvor også Simens venn Mads med Down syndrom var med. Se  http://www.tv2.no/a/5909105.

Karen Gaffney er en amerikansk kvinne med Down syndrom. Hun er en utrolig langdistansesvømmer til tross svært dårlig funksjon i det ene benet. Hennes største svømmeprestasjon er nok den 9 mile lange svømmeturen over Lake Tahoe i iskaldt vann. Se filmen under. 

Woman with Down Syndrome finishes a swim across Lake Tahoe!

 

bildet av person med down syndrom på vintertur

 

I Norge har vi en rekke eksempler på at personer med Down syndrom har gått opp på Galdhøpiggen.

Det er viktig å se muligheter hos den enkelte og hva som motiverer. Her er et godt eksempel på at det går an å følge drømmene sine, i alle fall hvis det fins noen ildsjeler som kan hjelpe til: Lars Jacob er en gutt med Down syndrom og sterk hørselhemming. Han bokser i Kolbotn bokseklubb. Det var boksing han ville begynne med, og han var så heldig å treffe boksetrener Harald Skoglund. For mer informasjon klikk her.

 

Innhold