Du er her

Denne siden er en del av kursforløpet Mat og trivsel. Logg inn eller skjul denne meldingsboksen for godt.

Fibermerking av brød

Brødskalaen

Brødskalaen viser hvor mange prosent hele korn, sammalt mel og kli det er i brødet.
De fleste brød er nå merket med Brødskalaen.

 

Brødskalaen - fint

Fint brød

Dette er merket for brød med fint mel eller veldig lite sammalt mel
og/eller hele korn, under 25%. Dette bør man ikke spise mye av.

 

Brødskalaen - halvgrovt

Halvgrovt brød

Dette er merket for brød hvor over halvparten av melet er fint.
Det er heller ikke så sunt, men det er sunnere enn brød som er merket "Fint".

 

Brødskalaen - grovt

Grovt brød

Dette er merket for brød hvor over halvparten og inntil 75% av melet
er sammalt og/eller hele korn. Det er sunt.

 

Brødskalaen - ekstra grovtEkstra grovt brød

Ekstra grove brød er laget av nesten bare grovt mel/
hele korn. Det er meget sunt.

 

Brød man bør spise daglig, er grove og ekstra grove brød. 

Innhold