Du er her

Denne siden er en del av kursforløpet Mat og trivsel. Logg inn eller skjul denne meldingsboksen for godt.

Hvordan spise sunt nok

 Hensikt med kapitletBilder av diverse sunne matvarer

Man kan trenge teknikker for å greie å følge en teori i praksis. I dette kapitlet får du en rekke tips om hvordan man kan greie å følge kostrådene fra Helsedirektoratet. Dette er viktig når du er involvert i matlaging for målgruppen. Det gjelder for eksempel hvis du er ansvarlig for å planlegge meny og/eller for innkjøp og matlaging til fellesmiddager. Og det gjelder hvis du bistår med opplæring og praktisk hjelp i form av handling og matlaging sammen med en eller flere i målgruppen.

I kapitlet er det lagt spesiell vekt på å få til et kosthold som ikke medfører vektøkning. Det er også informasjon om sunne valg man kan ta på hamburgerrestauranter og i forbindelse med buffeter. Til slutt gis eksempler på hvordan sunne måltider med et passelig energiinnhold kan settes sammen for målgruppen.  

 

   Læringsmål

Når du har tatt dette kapitlet, er målet at du som støtteperson kjenner til viktige prinsipper som kan brukes i praksis, for å greie å spise sunt og motvirke vektøkning:

  • Ikke spise for mye til måltidene
  • Ikke spise for fort
  • La være å spise når man ikke er sulten
  • Riktig antall måltider per dag
  • Spise riktig mat
  • Fortsatt spise sunt når man ikke er hjemme

 

Innhold