Du er her

Denne siden er en del av kursforløpet Mat og trivsel. Logg inn eller skjul denne meldingsboksen for godt.

Kornprodukter

Spis grove kornprodukter hver dag.

  • Velg kornprodukter med høyt innhold av fiber og fullkorn og lavt innhold av fett, sukker og salt. Bruk Nøkkelhullet og Brødskala´n som hjelpemidler.Bilde av ulik fibermerkning
  • De grove kornproduktene bør til sammen gi 70-90 gram sammalt mel eller fullkorn per dag.

 

Her er fire eksempler på hvordan denne mengden kan dekkes:

Bilde av fire grove brødskiver

 

  • Fire brødskiver med en stor andel sammalt mel, for eksempel merket ekstra grovt i Brødskala´n.

 

bildet av 4korn og to grove brødskiver

 

  • En tallerken grov kornblanding og to skiver ekstra grovt brød.

 

Bildet av fullkornris og havregrøt

 

  • En tallerken havregrøt og en porsjon fullkornspasta eller fullkornsris.

 

 

  • To tallerkener havregrøt. 

Innhold