Du er her

Denne siden er en del av kursforløpet Mat og trivsel. Logg inn eller skjul denne meldingsboksen for godt.

Måltidene

Bildet av en neve nøtterFor de fleste er det best med tre til fem måltider om dagen, tre til fire hovedmåltider og ett til to mellommåltider. Det er viktig å finne ut hvilket antall måltider som fungerer for den enkelte. Generelt er det bedre å spise mange små måltider enn få og store måltider. Da opprettholdes et jevnere blodsukker enn om man spiser sjeldent. Et lavt blodsukker kan gå ut over både konsentrasjonen og humøret. Ved å spise mange små måltider, er det lettere å ikke spise for mye i løpet av en dag. Man blir gjerne sulten igjen 3 til 4 timer etter et måltid. Det kan være gunstig med et par små mellommåltider i løpet av dagen. Et mellommåltid kan for eksempel være et eple, en gulrot eller en liten yoghurt uten tilsatt sukker. Det kan også være en liten håndfull usaltede nøtter.

 

Innhold