Du er her

Denne siden er en del av kursforløpet Mat og trivsel. Logg inn eller skjul denne meldingsboksen for godt.

Praktiske eksempler på fem om dagen

Eksempel 1

  • 1 lite glass appelsinjuice i forbindelse med frokosten.
  • 1 porsjon salat til lunsj. Det kan enten være en mettende salat eller ved siden av annen mat.
  • 1 eple som mellommåltid ved 2-tiden.
  • Kokte grønnsaker ved siden av annen mat til middagen.
  • 1 stor gulrot eller 1 pose knaskegulrøtter om kvelden under TV-titting.

 

Eksempel 2

  • Skiver av tomat, agurk, reddik, paprika eller squash på brødskiven til frokost.
  • Cherrytomater og minimais ved siden av matpakken.
  • Banan som et mellommåltid ved 2-tiden.
  • Middag med en wok-rett.
  • Oppskåret rå brokkoli, gulrøtter og paprika om kvelden.

 

Eksempel 3

  • ½ avocado og ½ tomat som pålegg på brødskiven til frokost.
  • 1 frukt ved siden av annen mat til lunsj.
  • Middag med bl.a. stekt løk og grønnsaksblanding.
  • Fruktsalat (av fersk frukt) til dessert.
  • På kvelden: Eple skåret i båter med en dipp av vaniljeyoghurt eller kesam og kanel.  

Bilde av de ulike eksemplene nevnt over

Innhold